Isolatie Rotsterhaule

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rotsterhaule? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen als bijv. spouwmuren isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je uiteenlopende informatie over isolatie Rotsterhaule. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolerende raamfolie en Rc-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rotsterhaule-8463

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Je kunt klein beginnen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8463
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de populairste acties om jouw woning in Rotsterhaule te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rotsterhaule is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 910 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1650 en je bespaart al snel €255 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rotsterhaule kost doorgaans €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is ong. €750 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er nog enkele mogelijke uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Rotsterhaule (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Rotsterhaule isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rotsterhaule. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€825
(€6450)
€970
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€180
(€2250)
€355
(€2950)
Spouwmuur€200
(€1625)
€520
(€2025)
€805
(€3275)
HR++ glas€240
(€2975)
€290
(€4050)
€405
(€4750)
isolatie rotsterhaule 8463

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Rotsterhaule?

Waarom mijn woning in Rotsterhaule isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en geeft een besparing van €310 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Mede door subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Rotsterhaule extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Rotsterhaule. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rotsterhaule wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Rotsterhaule voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Rotsterhaule. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen