Isolatie Lemmer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lemmer? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen als schuin dak isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Lemmer. Dit gaan om bijvoorbeeld items als gevelisolatie en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lemmer-8531

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8531
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Lemmer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lemmer is goed te betalen beginnend bij € 740 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lemmer kost om en nabij de €5700. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Hiermee bespaar je zo’n €950 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we verschillende alternatieve vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lemmer (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Lemmer isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lemmer. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3150)
€695
(€7500)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€265
(€1550)
€300
(€3600)
Spouwmuur€225
(€950)
€560
(€2600)
€815
(€3500)
HR++ glas€245
(€2075)
€265
(€3475)
€410
(€4775)
isolatie lemmer 8531

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Lemmer?

Waarom mijn woning in Lemmer isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Budget Energie of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en dat levert gemiddeld op €350 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website check je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Lemmer een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lemmer. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lemmer wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lemmer voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Lemmer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen