Isolatie Rohel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rohel? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld HR++ glas of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over isolatie Rohel. We bespreken items als isolerende kozijnen en deuren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-rohel-8507

 • Investering snel terugverdiend
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8507
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de interessantste onderdelen om je woning in Rohel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rohel kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €245 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €215, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rohel kost plusminus €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het rendement is ongeveer €970, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we nog een aantal alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rohel (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Rohel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De besparing komt neer op €1175 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Rohel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€615
(€5400)
€910
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€285
(€1850)
€365
(€3600)
Spouwmuur€325
(€1225)
€620
(€2725)
€925
(€3375)
HR++ glas€195
(€1825)
€315
(€4100)
€360
(€5075)
isolatie rohel 8507

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rohel?

Waarom mijn woning in Rohel isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700 en dat levert gemiddeld op €255, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Rohel een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Rohel. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Rohel wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rohel voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Rohel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen