Isolatie Harich

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Harich? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Harich. Je komt meer te weten over thema’s als de spouw isoleren en PIR isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-harich-8571

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8571
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind jij de populairste manieren om jullie woning in Harich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Harich is betaalbaar (plusminus € 730 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €230 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1950 en de winst ligt rond de €250 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Harich kost om en nabij de €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Dit levert op ong. €750 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er allerlei interessante oplossingen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Harich (maart 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame wereld? Woning Harich isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Harich. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€805
(€4550)
€1070
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€240
(€1600)
€320
(€3350)
Spouwmuur€270
(€1700)
€610
(€2100)
€845
(€3025)
HR++ glas€235
(€2300)
€340
(€3250)
€445
(€5050)
isolatie harich 8571

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Harich?

Waarom mijn woning in Harich isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en geeft een besparing van €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke acties als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Dankzij subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer een kwart van de offerte mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Harich een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Harich. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Harich wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Harich voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Harich. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen