Isolatie Regio Gelderland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gelderland? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Gelderland. Bijvoorbeeld items als isolatie van muren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gelderland-gelderland

  • Forse besparing mogelijk
  • Minder schimmel en vocht in huis
  • Beperk de CO-2 uitstoot
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Veel lokale specialisten

Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand vind jij de meest populaire acties om een woning in Gelderland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gelderland is goed te betalen (al vanaf € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €255, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gelderland kost doorgaans €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1080. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. De winst is om en nabij €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

zien we verscheidene populaire oplossingen. Hieronder beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

  • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
  • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
  • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
  • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
  • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk direct de mogelijkheden in Aalten, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berg en Dal, Berkelland, Beuningen, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doesburg, Doetinchem, Druten, Duiven, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Geldermalsen, Harderwijk, Hattem, Heerde, Heumen, Lingewaal, Lingewaard, Lochem, Losser, Maasdriel, Montferland, Neder-Betuwe, Neerijnen, Nijkerk, Nijmegen, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Putten, Renkum, Rheden, Rozendaal, Tiel, Voorst, Wageningen, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen.