Isolatie Wageningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wageningen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Wageningen. We bespreken topics als isolerende raamfolie en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wageningen-6701

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcode6701
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref je de meest toegepaste methodes om je woning in Wageningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wageningen is goed te betalen (vanaf zo’n € 870 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1850 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wageningen kost om en nabij de €5850. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11800. Je profiteert van circa €810, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wageningen (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wageningen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. Dat komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wageningen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3450)
€645
(€6800)
€1190
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€225
(€1750)
€305
(€3400)
Spouwmuur€260
(€1475)
€540
(€2275)
€790
(€3100)
HR++ glas€235
(€1925)
€325
(€3900)
€365
(€4725)
isolatie wageningen 6701

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Wageningen?

Waarom mijn woning in Wageningen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en besparen tot €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Wageningen

Door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wageningen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wageningen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Wageningen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wageningen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Wageningen wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wageningen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wageningen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen