Isolatie Overbetuwe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Overbetuwe? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. de buitengevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Overbetuwe. We zoomen in op thema’s als isolatie van schuine dak en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-overbetuwe-6671

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal jij de populairste stappen om jullie woning in Overbetuwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Overbetuwe is goedkoop (ongeveer € 900 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen fluctueren rond de €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Overbetuwe kost +/- €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. Daarmee bespaar je pakweg €920 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog een aantal alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Overbetuwe (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Woning Overbetuwe isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Hierna check je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Overbetuwe. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3700)
€725
(€4550)
€920
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€180
(€2300)
€365
(€2750)
Spouwmuur€245
(€1300)
€520
(€2600)
€790
(€3450)
HR++ glas€215
(€2250)
€270
(€3625)
€400
(€4750)
isolatie overbetuwe 6671

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Overbetuwe?

Waarom mijn woning in Overbetuwe isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, waarbij u een besparing realiseert van €300, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Mede door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Overbetuwe extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Overbetuwe. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Overbetuwe wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Overbetuwe voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Overbetuwe. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen