Isolatie Oldebroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oldebroek? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Oldebroek. Denk aan onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oldebroek-8096

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Oldebroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldebroek is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €1650 en het rendement ligt op zo’n €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oldebroek kost om en nabij de €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12500. Je profiteert van om en nabij €920 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oldebroek (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een energiezuinige wereld? Woning Oldebroek isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oldebroek. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€685
(€7100)
€1050
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€285
(€2300)
€355
(€2950)
Spouwmuur€225
(€1150)
€450
(€2225)
€920
(€3400)
HR++ glas€245
(€2975)
€325
(€4300)
€390
(€4825)
isolatie oldebroek 8096

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Oldebroek?

Waarom mijn woning in Oldebroek isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oldebroek

Met behulp van subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Oldebroek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oldebroek.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldebroek
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oldebroek. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oldebroek wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oldebroek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Oldebroek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen