Isolatie Wijchen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wijchen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als de spouwmuur isoleren en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Wijchen. We zoomen in op thema’s als deuren isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wijchen-6601

 • Lagere stookkosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Weinig last van geluid
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6601
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest interessante stappen om een woning in Wijchen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wijchen kan zeer goedkoop (vanaf € 790 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €220 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wijchen kost +/- €4550. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het rendement is al snel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11200. De winst is plusminus €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wijchen (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere samenleving? Woning Wijchen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Wijchen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€755
(€5200)
€1070
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€230
(€2000)
€375
(€3300)
Spouwmuur€340
(€1000)
€490
(€2575)
€845
(€3450)
HR++ glas€215
(€2875)
€305
(€3600)
€390
(€5250)
isolatie wijchen 6601

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wijchen?

Waarom mijn woning in Wijchen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175 en besparen tot €250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijchen

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Wijchen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wijchen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijchen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wijchen. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Wijchen wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wijchen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Wijchen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen