Isolatie Voorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Voorst? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen als binnenmuren isoleren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Voorst. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de spouw en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-voorst-7395

 • Lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de meest populaire methodes om je woning in Voorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Voorst is goedkoop beginnend bij € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Voorst kost om en nabij de €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het rendement is plusminus €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we nog een aantal populaire opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Voorst (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een bewuste wereld? Woning Voorst isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Voorst. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4100)
€705
(€5850)
€940
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€190
(€1600)
€300
(€3250)
Spouwmuur€290
(€1100)
€710
(€2000)
€845
(€3200)
HR++ glas€200
(€1850)
€320
(€3100)
€375
(€5200)
isolatie voorst 7395

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Voorst?

Waarom mijn woning in Voorst isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325, dat betekent een winst van 210 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Praxis, Hubo, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Voorst

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Voorst een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.voorst.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorst
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Voorst. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Voorst wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Voorst voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Voorst. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen