Isolatie Winterswijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Winterswijk? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Winterswijk. Je kunt denken aan vraagstukken over de spouwmuur isoleren en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-winterswijk-7101

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina vind je de meest populaire stappen om een woning in Winterswijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Winterswijk is betaalbaar beginnend bij € 930 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Winterswijk kost je zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13300. De winst is circa €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er diverse alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Winterswijk (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een energiebewuste maatschappij? Woning Winterswijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. Dat komt neer op €975 per 12 maanden. Hierna check je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Winterswijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€785
(€7500)
€1200
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€250
(€2350)
€345
(€3250)
Spouwmuur€240
(€1700)
€520
(€1950)
€945
(€3375)
HR++ glas€225
(€2600)
€280
(€3525)
€425
(€5275)
isolatie winterswijk 7101

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Winterswijk?

Waarom mijn woning in Winterswijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winterswijk

Via een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Winterswijk een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winterswijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winterswijk
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Winterswijk. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Winterswijk wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Winterswijk voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Winterswijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen