Isolatie Nijkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nijkerk? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van muren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Nijkerk. Denk aan thema’s als de bodem isoleren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nijkerk-3861

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Reductie geluid
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref jij de populairste manieren om je woning in Nijkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nijkerk is aantrekkelijk (plusminus € 850 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nijkerk kost om en nabij de €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Hiermee bespaar je zo’n €860 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verscheidene populaire oplossingen. Hieronder bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nijkerk (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Nijkerk isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. Dat komt neer op €1025 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Nijkerk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€745
(€5050)
€1100
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€220
(€1550)
€335
(€2800)
Spouwmuur€225
(€725)
€520
(€2300)
€950
(€3125)
HR++ glas€190
(€2075)
€335
(€3600)
€365
(€4475)
isolatie nijkerk 3861

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Nijkerk?

Waarom mijn woning in Nijkerk isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder vind je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nijkerk

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nijkerk een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.nijkerk.eu/ voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nijkerk
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nijkerk. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nijkerk wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Nijkerk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Nijkerk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen