Isolatie Lochem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lochem? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen als dakisolatie en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je bruikbare informatie over isolatie Lochem. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de spouw en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-lochem-7240

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Je kunt klein beginnen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7240
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de populairste manieren om een woning in Lochem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lochem is goed te betalen (al vanaf € 930 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Lochem kost je zo’n €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €840 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11700. De winst is om en nabij €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele alternatieve alternatieven. Hierna beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lochem (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere maatschappij? Woning Lochem isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 (jaarlijks). Op deze website komen we met de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lochem. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€685
(€5700)
€950
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€255
(€2650)
€400
(€3100)
Spouwmuur€350
(€1675)
€750
(€2050)
€935
(€3175)
HR++ glas€225
(€2825)
€280
(€4250)
€410
(€4500)
isolatie lochem 7240

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Lochem?

Waarom mijn woning in Lochem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en geeft een besparing van €210 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Lochem

Met behulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lochem een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lochem.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Lochem
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lochem. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Lochem wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Lochem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Lochem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen