Isolatie Apeldoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Apeldoorn? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bodemisolatie of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Apeldoorn. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de schuur en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-apeldoorn-7301

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Weinig geluid in de woning
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7301
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind je de interessantste onderdelen om jullie woning in Apeldoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Apeldoorn is interessant (gemiddeld zo’n € 880 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1950 en het rendement ligt op zo’n €205 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Apeldoorn kost plusminus €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Daarmee bespaar je om en nabij €870 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal interessante oplossingen. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Apeldoorn (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Apeldoorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. Dat komt neer op €1475 p/jaar. Hieronder bekijk je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Apeldoorn. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€665
(€6500)
€1040
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€240
(€2500)
€365
(€3350)
Spouwmuur€340
(€1350)
€450
(€2300)
€880
(€3600)
HR++ glas€200
(€2875)
€335
(€3975)
€380
(€5225)
isolatie apeldoorn 7301

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Apeldoorn?

Waarom mijn woning in Apeldoorn isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €245 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Apeldoorn

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Apeldoorn een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.apeldoorn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Apeldoorn
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Apeldoorn. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Apeldoorn wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Apeldoorn voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Apeldoorn. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen