Isolatie Renkum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Renkum? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als de kruipruimte isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Renkum. Dit kan gaan om topics als isolatie van de buitengevel en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-renkum-6871

 • Een structureel lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6871
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Renkum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Renkum is goedkoop beginnend bij € 830 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen liggen rond €1775 en je bespaart al snel €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Renkum kost doorgaans €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Hiermee bespaar je grofweg €910 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er nog enkele rendabele alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Renkum (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige wereld? Woning Renkum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Renkum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€805
(€4750)
€1170
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€200
(€2300)
€340
(€3050)
Spouwmuur€355
(€1625)
€650
(€2400)
€790
(€3475)
HR++ glas€240
(€2650)
€275
(€3425)
€450
(€4875)
isolatie renkum 6871

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Renkum?

Waarom mijn woning in Renkum isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Renkum

Mede door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Renkum een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.renkum.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Renkum
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Renkum. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Renkum wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Renkum voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Renkum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.



Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen