Isolatie Buren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Buren? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals isolatie van schuine dak of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Buren. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en de groene lening. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-buren-4117

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Buren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Buren is voordeling (al vanaf +/- € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, icynene, steenwol, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Buren kost gemiddeld €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13300. Hiermee bespaar je ong. €750 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we nog enkele populaire oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Buren (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Buren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Buren. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€775
(€5900)
€1020
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€180
(€1550)
€300
(€3300)
Spouwmuur€395
(€1150)
€680
(€2475)
€915
(€3325)
HR++ glas€230
(€2350)
€260
(€4250)
€395
(€5175)
isolatie buren 4117

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Buren?

Waarom mijn woning in Buren isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en dat bespaart tot €245 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Buren een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Buren
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Buren. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Buren wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Buren voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Buren. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen