Isolatie Arnhem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arnhem? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals spouwmuurisolatie of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Arnhem. We zoomen in op thema’s als plat dak isoleren en subsidie Isolatie juli 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-arnhem-6801

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Controle over de temperatuur
 • Draag bij aan een milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6801
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek je de interessantste onderdelen om een woning in Arnhem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Arnhem is financieel toegankelijk (rond de € 790 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €275 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Arnhem kost gemiddeld €4850. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Dit levert op circa €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we nog enkele aantrekkelijke opties. Hierna benoemen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Arnhem (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Arnhem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Arnhem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4000)
€795
(€5800)
€950
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€260
(€1700)
€365
(€3400)
Spouwmuur€355
(€1125)
€590
(€2725)
€820
(€3475)
HR++ glas€245
(€2525)
€305
(€3075)
€420
(€5000)
isolatie arnhem 6801

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Arnhem?

Waarom mijn woning in Arnhem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en dat bespaart tot €350 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Gamma, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Arnhem

Door de ondersteuning van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Arnhem een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.arnhem.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Arnhem
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Arnhem. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Arnhem wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Arnhem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Arnhem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen