Isolatie Geldermalsen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Geldermalsen? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als dubbel glas en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Geldermalsen. Denk aan topics als isolatie van verwarmingsbuizen en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-geldermalsen-4191

 • Lagere maandlasten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4191
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand lees jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Geldermalsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Geldermalsen is goed te betalen (ongeveer € 870 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1725 en je bespaart al snel €225 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Geldermalsen kost om en nabij de €5550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Je profiteert van zo’n €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Geldermalsen (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige wereld? Woning Geldermalsen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Geldermalsen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3100)
€695
(€6300)
€1230
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€205
(€2100)
€375
(€3400)
Spouwmuur€255
(€1700)
€570
(€2700)
€950
(€3500)
HR++ glas€205
(€2625)
€280
(€4275)
€435
(€4475)
isolatie geldermalsen 4191

Plaatsen in de omgeving:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Geldermalsen?

Waarom mijn woning in Geldermalsen isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en geeft een besparing van €255, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geldermalsen

Dankzij een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Geldermalsen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.geldermalsen.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geldermalsen
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Geldermalsen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Geldermalsen wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Geldermalsen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Geldermalsen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen