Isolatie Ede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ede? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering als bijv. isolatie van de spouwmuur en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je handige informatie over isolatie Ede. Dit kan gaan om topics als de buitengevel isoleren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ede-6711

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Minder storende geluiden
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6711
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check je de meest populaire onderdelen om jullie woning in Ede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ede is interessant (rond de € 880 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €215 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1650 en het bespaart circa €235 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ede kost doorgaans €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het rendement is al snel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Dit levert op circa €800 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ede (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een duurzame maatschappij? Woning Ede isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ede. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3150)
€715
(€6200)
€1200
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€280
(€1800)
€395
(€3000)
Spouwmuur€200
(€1750)
€450
(€2475)
€915
(€3425)
HR++ glas€230
(€2550)
€275
(€3250)
€355
(€4900)
isolatie ede 6711

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Ede?

Waarom mijn woning in Ede isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900, dat betekent een winst van 290 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse klussen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ede

Mede door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Ede een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ede. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ede wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Ede. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen