Isolatie Lingewaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lingewaal? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel zoals dakisolatie en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Lingewaal. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-lingewaal-4214

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk jij de meest populaire acties om je woning in Lingewaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lingewaal kan erg voordelig (vanaf € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en de winst ligt rond de €220 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lingewaal kost plusminus €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Hiermee bespaar je circa €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Lingewaal (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Lingewaal isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Op deze website check je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Lingewaal. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€735
(€5750)
€1150
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€270
(€2000)
€320
(€3500)
Spouwmuur€330
(€1400)
€560
(€2725)
€880
(€3325)
HR++ glas€215
(€2825)
€265
(€4100)
€435
(€5000)
isolatie lingewaal 4214

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Lingewaal?

Waarom mijn woning in Lingewaal isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en dat bespaart tot €325 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaal

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lingewaal een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaal.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaal
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Lingewaal. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Lingewaal wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Lingewaal voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lingewaal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen