Isolatie Oude IJsselstreek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oude IJsselstreek? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je handige informatie over isolatie Oude IJsselstreek. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de zolder en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oude-ijsselstreek-7054

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Goed voor het klimaat
 • Relatief snel te plaatsen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de meest populaire toepassingen om je woning in Oude IJsselstreek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oude IJsselstreek is goedkoop (ongeveer € 950 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oude IJsselstreek kost je zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12700. Het voordeel is grofweg €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verscheidene rendabele oplossingen. Hierna bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oude IJsselstreek (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Woning Oude IJsselstreek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oude IJsselstreek. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€785
(€5900)
€1250
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€240
(€2100)
€385
(€3300)
Spouwmuur€185
(€900)
€590
(€2100)
€865
(€3250)
HR++ glas€200
(€2825)
€295
(€3425)
€365
(€5150)
isolatie oude-ijsselstreek 7054

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Oude IJsselstreek?

Waarom mijn woning in Oude IJsselstreek isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en dat levert gemiddeld op €250, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Formido, Karwei, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oude IJsselstreek

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus een kwart van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Oude IJsselstreek extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oude-ijsselstreek.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oude IJsselstreek
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Oude IJsselstreek. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Oude IJsselstreek wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Oude IJsselstreek voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Oude IJsselstreek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen