Isolatie Heerde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heerde? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Heerde. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtprofielen en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heerde-8181

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Goed voor het milieu
 • Dempt het geluid
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal je de populairste methodes om je woning in Heerde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heerde kan erg voordelig (om en nabij de € 720 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heerde kost om en nabij de €5250. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. De potentiële besparing ligt op €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Het rendement is pakweg €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er allerlei rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heerde (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of een energiezuinige toekomst? Woning Heerde isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heerde. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€885
(€7250)
€1040
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€235
(€1600)
€305
(€3350)
Spouwmuur€270
(€1325)
€420
(€2300)
€950
(€3050)
HR++ glas€230
(€1850)
€300
(€3325)
€385
(€5325)
isolatie heerde 8181

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Heerde?

Waarom mijn woning in Heerde isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en geeft een besparing van €350 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerde

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Heerde een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.heerde.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerde
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heerde. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Heerde wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Heerde voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Heerde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen