Isolatie Hattem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hattem? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen als isolatie buitenkant gevel en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Hattem. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de dakkapel en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hattem-8051

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Hattem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hattem kan erg voordelig (al vanaf € 840 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €245, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hattem kost ongeveer €5000. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het rendement is grofweg €750 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog meer mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Hattem (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Hattem isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hattem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€795
(€7500)
€980
(€8800)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€170
(€2450)
€310
(€3600)
Spouwmuur€195
(€1025)
€650
(€2425)
€825
(€3225)
HR++ glas€195
(€2800)
€270
(€3650)
€415
(€5025)
isolatie hattem 8051

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hattem?

Waarom mijn woning in Hattem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en dat bespaart tot €205 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hattem

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hattem extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hattem.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hattem
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hattem. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Hattem wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hattem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Hattem. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen