Isolatie Neerijnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Neerijnen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Neerijnen. We bespreken zaken als het dak isoleren en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-neerijnen-4182

 • Een flink lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Houdt geluid tegen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4182
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Neerijnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Neerijnen is goedkoop (gemiddeld zo’n € 980 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1600 en je bespaart al snel €200 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Neerijnen kost gemiddeld €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. De besparing loopt op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Het voordeel is pakweg €970 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Neerijnen (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame samenleving? Woning Neerijnen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Neerijnen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€605
(€5650)
€940
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€185
(€2350)
€340
(€3000)
Spouwmuur€395
(€900)
€580
(€2675)
€875
(€3625)
HR++ glas€250
(€2525)
€275
(€4075)
€435
(€4550)
isolatie neerijnen 4182

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Neerijnen?

Waarom mijn woning in Neerijnen isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875 en dat bespaart tot €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neerijnen

Via subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Neerijnen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.neerijnen.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neerijnen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Neerijnen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Neerijnen wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Neerijnen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Neerijnen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen