Isolatie West Maas en Waal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in West Maas en Waal? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de zolder of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie West Maas en Waal. We staan stil bij onderwerpen als je dak isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-west-maas-en-waal-6659

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig geluid in de woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in West Maas en Waal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in West Maas en Waal is aantrekkelijk (ongeveer € 770 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1900 en je bespaart al snel €195 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in West Maas en Waal kost gemiddeld €5250. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De potentiële besparing ligt op €780 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13300. De winst is grofweg €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in West Maas en Waal (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning West Maas en Waal isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat komt neer op €1025 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in West Maas en Waal. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€675
(€5350)
€990
(€9300)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€185
(€2550)
€345
(€3550)
Spouwmuur€245
(€1475)
€730
(€2125)
€855
(€3225)
HR++ glas€235
(€2200)
€275
(€3850)
€430
(€5225)
isolatie west-maas-en-waal 6659

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in West Maas en Waal?

Waarom mijn woning in West Maas en Waal isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Karwei, Formido, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in West Maas en Waal een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in West Maas en Waal. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan West Maas en Waal wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in West Maas en Waal voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in West Maas en Waal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen