Isolatie Harderwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Harderwijk? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als HR++ glas en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Harderwijk. Bijvoorbeeld items als het dak isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-harderwijk-3841

 • Supersnel terugverdient
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3841
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest interessante manieren om jullie woning in Harderwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Harderwijk is interessant (vanaf € 960 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €230 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Harderwijk kost je zo’n €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. De winst is ong. €920 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we diverse rendabele opties. Hierna benoemen we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Harderwijk (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Harderwijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Harderwijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€605
(€5850)
€1090
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€270
(€1600)
€335
(€3300)
Spouwmuur€260
(€950)
€550
(€2475)
€795
(€3250)
HR++ glas€200
(€2375)
€300
(€3900)
€360
(€5125)
isolatie harderwijk 3841

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Harderwijk?

Waarom mijn woning in Harderwijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Harderwijk

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Harderwijk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.harderwijk.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Harderwijk
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Harderwijk. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Harderwijk wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Harderwijk voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Harderwijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen