Isolatie Maasdriel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maasdriel? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je handige informatie over isolatie Maasdriel. We bespreken items als vloerisolatie en spouwanker. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-maasdriel-5855

 • Minder energielasten
 • Weinig last meer van vocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Speciale groene leningen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna lees jij de meest toegepaste manieren om je woning in Maasdriel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Maasdriel is aantrekkelijk (plusminus € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Maasdriel kost ongeveer €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Dit levert op ong. €870 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei interessante vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Maasdriel (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige toekomst? Woning Maasdriel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per jaar. Hierna kijken we naar de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Maasdriel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€885
(€5000)
€1050
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€180
(€2450)
€390
(€2950)
Spouwmuur€200
(€1325)
€530
(€2175)
€810
(€3450)
HR++ glas€205
(€2350)
€290
(€4075)
€370
(€4525)
isolatie maasdriel 5855

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Maasdriel?

Waarom mijn woning in Maasdriel isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Praxis, Multimate, Karwei, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Maasdriel

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Maasdriel een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.maasdriel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasdriel
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Maasdriel. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Maasdriel wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maasdriel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Maasdriel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen