Isolatie Epe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Epe? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Epe. Je leest uitvoerig over items als naden en kieren dichten en condensvorming. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-epe-8161

 • Lagere stookkosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de meest rendabele toepassingen om je woning in Epe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Epe is betaalbaar (vanaf plusminus € 960 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Epe kost je zo’n €5350. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De besparing loopt op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11300. Daarmee bespaar je zo’n €830 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verscheidene alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Epe (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een energiebewuste toekomst? Woning Epe isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat komt neer op €1075 per 12 maanden. Hieronder komen we met de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Epe. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3100)
€595
(€5650)
€1110
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€190
(€2250)
€355
(€3600)
Spouwmuur€215
(€925)
€680
(€1950)
€845
(€3450)
HR++ glas€200
(€2650)
€305
(€4000)
€365
(€4525)
isolatie epe 8161

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Epe?

Waarom mijn woning in Epe isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700 en besparen tot €205 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Epe

Door gebruik te maken van subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Epe een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.epe.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Epe
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Epe. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Epe wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Epe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Epe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen