Isolatie Zaltbommel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zaltbommel? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals je dak isoleren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Zaltbommel. Dit kan gaan om topics als de schuur isoleren en U-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zaltbommel-5301

 • Lagere energienota
 • Geen vochtproblemen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand achterhaal je de populairste onderdelen om een woning in Zaltbommel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zaltbommel is betaalbaar (vanaf ongeveer € 980 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1600 en de winst ligt rond de €225 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zaltbommel kost ongeveer €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je circa €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Zaltbommel (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Zaltbommel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 op jaarbasis. Hierna vind je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zaltbommel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€615
(€4700)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€215
(€1850)
€340
(€3600)
Spouwmuur€275
(€1500)
€590
(€2250)
€855
(€3150)
HR++ glas€210
(€2225)
€290
(€3450)
€415
(€5125)
isolatie zaltbommel 5301

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zaltbommel?

Waarom mijn woning in Zaltbommel isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en besparen tot €315 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Zaltbommel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zaltbommel. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Zaltbommel wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zaltbommel voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Zaltbommel. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen