Isolatie Doesburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Doesburg? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. de gevel isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Doesburg. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-doesburg-6981

 • Hoog rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed voor het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6981
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest rendabele acties om een woning in Doesburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Doesburg is interessant (vanaf € 910 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1675 en de besparing loopt op tot €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Doesburg kost plusminus €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Dit levert op om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er nog meer mogelijke werkzaamheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Doesburg (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Doesburg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 p/jaar. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Doesburg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€765
(€7300)
€1020
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€285
(€1750)
€310
(€2950)
Spouwmuur€390
(€825)
€580
(€1900)
€925
(€3525)
HR++ glas€240
(€1875)
€320
(€4175)
€355
(€5100)
isolatie doesburg 6981

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Doesburg?

Waarom mijn woning in Doesburg isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en dat bespaart tot €330 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Karwei, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Doesburg

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Doesburg extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.doesburg.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Doesburg
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Doesburg. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Doesburg wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Doesburg voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Doesburg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen