Isolatie Zutphen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zutphen? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Zutphen. Bijvoorbeeld zaken als het dak isoleren en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zutphen-7201

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • Groene investering
 • Minder last van lawaai van straat
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7201
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest rendabele methodes om je woning in Zutphen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zutphen is goed te betalen (al vanaf € 770 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de winst ligt rond de €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zutphen kost zo’n €5350. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. De besparing loopt op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je zo’n €750 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er meerdere mogelijke mogelijkheden. Hierna benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Zutphen (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Woning Zutphen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zutphen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€805
(€4500)
€1190
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€275
(€1800)
€300
(€3400)
Spouwmuur€255
(€1525)
€680
(€2375)
€825
(€3100)
HR++ glas€200
(€2575)
€265
(€3800)
€420
(€4575)
isolatie zutphen 7201

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zutphen?

Waarom mijn woning in Zutphen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en dat bespaart tot €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zutphen

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zutphen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zutphen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zutphen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zutphen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Zutphen wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zutphen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Zutphen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen