Isolatie Losser

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Losser? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. de zolder isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je uiteenlopende informatie over isolatie Losser. Je komt meer te weten over topics als tochtprofielen en U-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-losser-7581

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de meest populaire stappen om jullie woning in Losser te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Losser kan erg voordelig (plusminus € 880 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Losser kost zo’n €5550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11200. De winst is zo’n €970 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we allerlei mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Losser (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste samenleving? Woning Losser isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Losser. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3400)
€595
(€6900)
€1190
(€9350)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€245
(€1750)
€400
(€3150)
Spouwmuur€220
(€725)
€680
(€1900)
€840
(€3325)
HR++ glas€210
(€2200)
€295
(€3975)
€375
(€4650)
isolatie losser 7581

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Losser?

Waarom mijn woning in Losser isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en geeft een besparing van €240, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Losser

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Losser een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelosser.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Losser
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Losser. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Losser wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Losser voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Losser. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen