Isolatie Nijmegen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nijmegen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Nijmegen. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nijmegen-6501

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Voor iedere portemonnee
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6501
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check je de interessantste manieren om een woning in Nijmegen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijmegen is goedkoop (gemiddeld zo’n € 770 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nijmegen kost doorgaans €5300. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. De potentiële besparing ligt op €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je circa €880 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er diverse populaire vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Nijmegen (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Nijmegen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per 12 maanden. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nijmegen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€785
(€4600)
€1240
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€195
(€2500)
€345
(€3500)
Spouwmuur€340
(€1725)
€490
(€2325)
€835
(€3100)
HR++ glas€240
(€2700)
€320
(€3425)
€355
(€5325)
isolatie nijmegen 6501

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nijmegen?

Waarom mijn woning in Nijmegen isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €310 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Formido, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Nijmegen

Mede door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Nijmegen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nijmegen.nl voor opties in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nijmegen
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nijmegen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Nijmegen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nijmegen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Nijmegen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen