Isolatie Lingewaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lingewaard? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Lingewaard. We staan stil bij onderwerpen als HR++ glas en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lingewaard-6684

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check je de aantrekkelijkste acties om je woning in Lingewaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lingewaard is aantrekkelijk (ongeveer € 890 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, icynene, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lingewaard kost doorgaans €5500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is zo’n €960 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er allerlei rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lingewaard (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een groenere gemeenschap? Woning Lingewaard isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. Dat komt neer op €1025 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Lingewaard. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€765
(€6950)
€1240
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€170
(€2150)
€365
(€2900)
Spouwmuur€350
(€1700)
€520
(€2625)
€925
(€3075)
HR++ glas€225
(€2450)
€270
(€3375)
€395
(€4500)
isolatie lingewaard 6684

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Lingewaard?

Waarom mijn woning in Lingewaard isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en geeft een besparing van €290, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Door een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Lingewaard een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Lingewaard. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lingewaard wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lingewaard voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Lingewaard. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen