Isolatie Druten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Druten? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Druten. We staan stil bij onderwerpen als isolerende deuren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-druten-6651

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Druten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Druten is voordeling (vanaf € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €245 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1700 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Druten kost gemiddeld €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is zo’n €860 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene aantrekkelijke vormen. Hieronder beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Druten (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning Druten isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Druten. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€865
(€6650)
€1100
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€215
(€1950)
€385
(€3450)
Spouwmuur€315
(€1675)
€520
(€2250)
€910
(€3500)
HR++ glas€210
(€2725)
€330
(€3300)
€395
(€5350)
isolatie druten 6651

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Druten?

Waarom mijn woning in Druten isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en dat levert gemiddeld op €335 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Druten

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Druten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.druten.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Druten
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Druten. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Druten wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Druten voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Druten. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen