Isolatie Putten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Putten? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als buitenmuren isoleren en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Putten. We gaan aan de slag met zaken als isolerende raambekleding en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-putten-3880

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Vocht absorberend vermogen
 • Groene investering
 • Reductie geluid
 • Beter energielabel

ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcode3880
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Putten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Putten is voordeling (al vanaf +/- € 900 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1650 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Putten kost +/- €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12200. Het rendement is ong. €850 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog enkele interessante opties. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Putten (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een energiebewuste toekomst? Woning Putten isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Putten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€695
(€7200)
€1210
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€260
(€2250)
€300
(€3600)
Spouwmuur€345
(€1425)
€510
(€2100)
€930
(€3175)
HR++ glas€230
(€2925)
€335
(€4300)
€405
(€5125)
isolatie putten 3880

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Putten?

Waarom mijn woning in Putten isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Energiedirect en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Formido, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Putten

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Putten een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.putten.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Putten
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Putten. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Putten wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Putten voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Putten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen