Isolatie Culemborg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Culemborg? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals de spouwmuur isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je diverse informatie over isolatie Culemborg. We staan stil bij topics als isolatie van muren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-culemborg-4101

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2790 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref jij de populairste werkzaamheden om je woning in Culemborg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Culemborg is betaalbaar (vanaf € 910 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1850 en het bespaart circa €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Culemborg kost ongeveer €5000. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Het rendement is al snel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. De winst is plusminus €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog meer rendabele opties. Hieronder behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Culemborg (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste samenleving? Woning Culemborg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per 12 maanden. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Culemborg. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€595
(€6850)
€1190
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€180
(€1750)
€315
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1050)
€740
(€2450)
€905
(€3025)
HR++ glas€240
(€2125)
€265
(€3225)
€450
(€4875)
isolatie culemborg 4101

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Culemborg?

Waarom mijn woning in Culemborg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en besparen tot €200 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna vind je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Culemborg

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Culemborg een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.culemborg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Culemborg
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Culemborg. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Culemborg wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Culemborg voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Culemborg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen