Isolatie Rheden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rheden? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als isolatie van platte dak of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Rheden. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rheden-6991

 • Minder energielasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder impact op het milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf vind jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Rheden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rheden is aantrekkelijk (al vanaf € 980 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rheden kost ongeveer €5150. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het rendement is ongeveer €790 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog enkele rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rheden (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Rheden isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. Dat komt neer op €1025 op jaarbasis. Op deze website vind je de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Rheden. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€785
(€6000)
€1120
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€225
(€1750)
€385
(€2750)
Spouwmuur€225
(€1000)
€460
(€1925)
€945
(€3525)
HR++ glas€210
(€2400)
€300
(€3400)
€370
(€5350)
isolatie rheden 6991

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rheden?

Waarom mijn woning in Rheden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en besparen tot €200 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rheden

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Rheden een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.rheden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Rheden
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rheden. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Rheden wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rheden voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Rheden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen