Isolatie Zevenaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zevenaar? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Zevenaar. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de vliering en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-zevenaar-6901

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6901
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check je de meest toegepaste stappen om je woning in Zevenaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zevenaar is voordeling (vanaf ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, folie, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zevenaar kost +/- €4800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Hiermee bespaar je ong. €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we allerlei interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zevenaar (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Zevenaar isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Zevenaar. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€605
(€5850)
€1170
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€250
(€2050)
€370
(€3150)
Spouwmuur€355
(€875)
€700
(€2550)
€900
(€3650)
HR++ glas€240
(€2950)
€340
(€3250)
€445
(€5075)
isolatie zevenaar 6901

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Zevenaar?

Waarom mijn woning in Zevenaar isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Delta en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700 en geeft een besparing van €335 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Formido, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zevenaar

Via (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Zevenaar extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zevenaar.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zevenaar
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zevenaar. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Zevenaar wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Zevenaar voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Zevenaar. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen