Isolatie Nunspeet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nunspeet? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Nunspeet. Je kunt denken aan items als isolatie van de bodem en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nunspeet-8071

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna zie je de meest rendabele acties om je woning in Nunspeet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nunspeet is interessant (gemiddeld zo’n € 950 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nunspeet kost gemiddeld €5000. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13400. Daarmee bespaar je zo’n €800 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er allerlei aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nunspeet (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Nunspeet isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. Dat is dus al gauw €1450 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nunspeet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€825
(€5000)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€170
(€2000)
€370
(€3050)
Spouwmuur€305
(€1300)
€740
(€2550)
€845
(€3200)
HR++ glas€245
(€2175)
€285
(€4300)
€365
(€4875)
isolatie nunspeet 8071

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Nunspeet?

Waarom mijn woning in Nunspeet isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €280 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Nunspeet

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Nunspeet een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nunspeet.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nunspeet
Het is evident: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nunspeet. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Nunspeet wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nunspeet voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Nunspeet. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen