Isolatie Heumen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heumen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouwmuur of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Heumen. Dit kan gaan om onderwerpen als gevelisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-heumen-6582

 • Elke maand besparen op energie
 • Geen vochtproblemen
 • Groene investering
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6582
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind je de meest rendabele onderdelen om een woning in Heumen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heumen is voordeling (rond de € 960 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1900 en je bespaart al snel €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heumen kost gemiddeld €5650. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12200. Het voordeel is plusminus €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we meerdere populaire vormen. Hieronder bespreken we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heumen (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste wereld? Woning Heumen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Heumen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€725
(€4800)
€990
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€200
(€2250)
€375
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1600)
€580
(€1900)
€895
(€3025)
HR++ glas€240
(€2275)
€270
(€4025)
€385
(€5000)
isolatie heumen 6582

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heumen?

Waarom mijn woning in Heumen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en geeft een besparing van €270 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende klussen als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Gamma, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heumen

Dankzij een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Heumen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heumen.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heumen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heumen. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Heumen wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Heumen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Heumen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen