Isolatie Oost Gelre

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oost Gelre? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Oost Gelre. Denk aan items als vliering isoleren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oost-gelre-7136

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder geluidsoverlast
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website zie je de meest populaire onderdelen om jullie woning in Oost Gelre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oost Gelre is goedkoop (ongeveer € 840 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1775 en de winst ligt rond de €255 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oost Gelre kost doorgaans €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1240. De potentiële besparing ligt op €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Dit levert op pakweg €790 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog meer alternatieve opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Oost Gelre (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Oost Gelre isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Oost Gelre. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€845
(€4500)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€275
(€2100)
€300
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1625)
€640
(€2325)
€885
(€3175)
HR++ glas€250
(€2500)
€265
(€3500)
€390
(€5350)
isolatie oost-gelre 7136

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Oost Gelre?

Waarom mijn woning in Oost Gelre isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oost Gelre

Via (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Oost Gelre een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oostgelre.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oost Gelre
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oost Gelre. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Oost Gelre wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Oost Gelre voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Oost Gelre. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen