Isolatie Montferland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Montferland? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Montferland. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-montferland-7038

 • Een structureel lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek je de interessantste werkzaamheden om een woning in Montferland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Montferland kan erg voordelig (vanaf zo’n € 800 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Montferland kost om en nabij de €4800. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Daarmee bespaar je plusminus €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we allerlei populaire opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Montferland (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste samenleving? Woning Montferland isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 op jaarbasis. Op deze website tref je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Montferland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€675
(€7100)
€1200
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€210
(€2650)
€345
(€3100)
Spouwmuur€395
(€1550)
€500
(€1975)
€795
(€3050)
HR++ glas€240
(€2725)
€285
(€3325)
€360
(€4675)
isolatie montferland 7038

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Montferland?

Waarom mijn woning in Montferland isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Praxis, Hornbach, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Montferland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Montferland. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Montferland wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Montferland voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Montferland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen