Isolatie Beuningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beuningen? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals isolatie van de spouw en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Beuningen. We zoomen in op items als de gevel isoleren en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-beuningen-6642

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Voor klein en groot budget
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref je de meest populaire acties om jullie woning in Beuningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beuningen kan zeer goedkoop (om en nabij de € 880 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1950 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beuningen kost ongeveer €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Het rendement is ong. €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er diverse alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Beuningen (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of een energiezuinige samenleving? Woning Beuningen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. Dat is dus al gauw €1400 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Beuningen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€875
(€6250)
€1220
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€170
(€2450)
€355
(€2800)
Spouwmuur€225
(€1150)
€430
(€2275)
€800
(€3100)
HR++ glas€220
(€2075)
€280
(€3900)
€390
(€5000)
isolatie beuningen 6642

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Beuningen?

Waarom mijn woning in Beuningen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Praxis, Karwei, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beuningen

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Beuningen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.beuningen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beuningen
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Beuningen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Beuningen wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Beuningen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Beuningen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen