Isolatie Berkelland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Berkelland? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals plat dak isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Berkelland. Je komt meer te weten over onderwerpen als gevelisolatie en spouwanker. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-berkelland-7161

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna zie je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Berkelland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Berkelland kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €230 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en de winst ligt rond de €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Berkelland kost om en nabij de €5450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. De winst is pakweg €760 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse interessante vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Berkelland (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Berkelland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Berkelland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€605
(€5950)
€1050
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€200
(€1550)
€345
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1600)
€660
(€2800)
€875
(€3250)
HR++ glas€250
(€2275)
€270
(€4000)
€420
(€4950)
isolatie berkelland 7161

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Berkelland?

Waarom mijn woning in Berkelland isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625, waarbij u een besparing realiseert van €335 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berkelland

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Berkelland extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Berkelland. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Berkelland wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Berkelland voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Berkelland. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen