Isolatie Doetinchem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Doetinchem? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen als bijv. dakisolatie en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Doetinchem. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de schuur en K-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-doetinchem-7001

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder impact op het milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7001
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Verderop lees jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Doetinchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Doetinchem kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 900 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1800 en het bespaart circa €235 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Doetinchem kost je zo’n €4900. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het voordeel is ong. €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we diverse mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Doetinchem (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een groenere gemeenschap? Woning Doetinchem isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Doetinchem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4050)
€605
(€4700)
€970
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€215
(€1700)
€345
(€3400)
Spouwmuur€355
(€1725)
€540
(€1975)
€915
(€3400)
HR++ glas€245
(€2500)
€295
(€3875)
€395
(€4525)
isolatie doetinchem 7001

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Doetinchem?

Waarom mijn woning in Doetinchem isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €280 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Doetinchem

Via een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15% van de kosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Doetinchem extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.doetinchem.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Doetinchem
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Doetinchem. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Doetinchem wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Doetinchem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Doetinchem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen