Isolatie Ermelo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ermelo? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Ermelo. We gaan aan de slag met topics als je dak isoleren en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ermelo-3851

 • Hoog rendement
 • Minder last van trek en tocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Een warmere én stillere woning
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Ermelo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ermelo is goedkoop beginnend bij € 960 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €235 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1975 en het bespaart circa €235 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ermelo kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1190. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Hiermee bespaar je plusminus €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ermelo (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste samenleving? Woning Ermelo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Ermelo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€695
(€5050)
€1070
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€260
(€2000)
€335
(€3350)
Spouwmuur€185
(€1075)
€750
(€2650)
€805
(€3075)
HR++ glas€195
(€2075)
€310
(€4025)
€355
(€4800)
isolatie ermelo 3851

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Ermelo?

Waarom mijn woning in Ermelo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en dat levert gemiddeld op €210 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide projecten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ermelo

Mede door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Ermelo een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ermelo.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ermelo
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Ermelo. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Ermelo wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ermelo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Ermelo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen