Isolatie Rozendaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rozendaal? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vloer en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Rozendaal. We bespreken onderwerpen als tussenwanden isoleren en EPS isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rozendaal-6961

 • Forse besparing mogelijk
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook akoestische isolatie
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6961
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M32500 M3
Stroomverbruik kWh3990 kWh
Gemiddelde energierekening€255,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Rozendaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rozendaal is betaalbaar (ongeveer € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rozendaal kost gemiddeld €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je ongeveer €950 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog meer interessante vormen. Hierna beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Rozendaal (maart 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Rozendaal isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Rozendaal. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3550)
€865
(€7100)
€910
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€215
(€1900)
€320
(€2850)
Spouwmuur€365
(€1550)
€430
(€2550)
€935
(€3550)
HR++ glas€220
(€2375)
€260
(€4125)
€360
(€4625)
isolatie rozendaal 6961

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Rozendaal?

Waarom mijn woning in Rozendaal isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, dat betekent een winst van 295 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rozendaal

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Rozendaal een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rozendaal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rozendaal
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Rozendaal. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Rozendaal wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rozendaal voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rozendaal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen