Isolatie Tiel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tiel? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de binnengevel en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Tiel. Dit kan gaan om topics als gevelisolatie en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-tiel-4001

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Houdt geluid tegen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4001
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Tiel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tiel is voordeling (al vanaf € 950 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tiel kost doorgaans €5450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Daarmee bespaar je pakweg €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Tiel (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een groenere samenleving? Woning Tiel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Tiel. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€885
(€5500)
€980
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€235
(€2500)
€340
(€3600)
Spouwmuur€315
(€1525)
€620
(€1975)
€795
(€3200)
HR++ glas€210
(€2475)
€315
(€4075)
€405
(€5350)
isolatie tiel 4001

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tiel?

Waarom mijn woning in Tiel isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tiel

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Tiel een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.tiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tiel
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Tiel. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Tiel wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tiel voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Tiel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen