Isolatie Barneveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Barneveld? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals gevelisolatie en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Barneveld. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de binnengevel en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-barneveld-3771

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Maak je huis stiller
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Barneveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Barneveld is voordeling beginnend bij € 840 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1975 en de besparing loopt op tot €260 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Barneveld kost gemiddeld €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1030. De besparing loopt op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is ong. €900, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we meerdere alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Barneveld (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Woning Barneveld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Barneveld. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3850)
€705
(€4600)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€210
(€2650)
€400
(€3400)
Spouwmuur€290
(€750)
€750
(€2050)
€810
(€3100)
HR++ glas€200
(€2800)
€280
(€3050)
€440
(€4675)
isolatie barneveld 3771

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Barneveld?

Waarom mijn woning in Barneveld isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Budget Energie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Formido, Gamma, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Barneveld extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Barneveld. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Barneveld wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Barneveld voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Barneveld. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen